Home»Assortiment   »Kastanje champignon

Kastanje champignon

Kastanje champignon

De kastanjechampignon is de lichtbruine variant van de witte champignon. De kastanjechampignon heeft een lichtbeige tot bruine hoed in plaats van een witte. De smaak is licht nootachtig en het heerlijke vruchtvlees is lekker stevig. Kastanjechampignons zijn jaarrond uit Nederland verkrijgbaar.

Voedingswaarden

De B vitamines zijn goed vertegenwoordigd in de champignon. Dit zijn met name vitamine B2, B3 en folaat (vitamine B11). Deze B vitamines zijn belangrijk voor het goed functioneren van ons zenuwstelsel en het vrijmaken van energie in het lichaam. Ze spelen daarmee een belangrijke rol in hoe wij denken en bewegen. Daarnaast is de paddenstoel rijk aan voedingsvezel, dit is belangrijk voor een gezonde spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Ook is de champignon rijk aan plantaardig eiwit, wat bijdraagt aan gezonde botten en spieren. Kortom, een schat aan voedingsstoffen.

Kwaliteit

De kastanjechampignon hoort er gaaf en fris uit te zien. Controleer de kwaliteit door te kijken.

Bewaren & houdbaarheid

Bewaar kastanjechampignons in de koelkast. De paddenstoelen zijn zo 3 dagen houdbaar.

Schoonmaken

Maak de paddenstoel voorzichtig schoon met een borsteltje of een vochtig stukje keukenpapier. Snijd het onderste deel van het steeltje af en snijd de paddenstoel in plakken of kwarten. Maak paddenstoelen niet schoon onder stromend water of door ze in water te laten liggen. Ze zuigen dan water op en dat leidt duidelijk tot smaakverlies.

Smaak & toepassingen

De smaak is licht nootachtig. Het vruchtvlees is wat steviger dan dat van de witte champignon en de smaak is wat voller. De kastanjechampignon laat bij braden weinig vocht los. Champignons zijn te bakken, frituren, smoren en roerbakken voor lunchhapjes en hoofdgerechten. Meekoken in soepen en rauw of geblancheerd verwerken in salades en broodjes behoort ook tot de mogelijkheden. Bak champignons kort op een hoog vuur of kook ze 6 minuten. De kastanjechampignon smaakt rauw, geblancheerd of gebakken, heerlijk in salades met nootjes.

Achtergrondinformatie

De kastanjechampignon is - na de witte champignon - de meest geteelde eetbare paddenstoel in Nederland. Dat gebeurt in speciale cellen waar via de temperatuur en luchtvochtigheid een optimaal klimaat wordt gecreerd. Omdat de champignon voor haar groei geen daglicht nodig heeft en de paddenstoelenteler de ideale groeiomstandigheden voor de champignon in de teeltcel kan creren is de champignon jaarrond uit Nederland beschikbaar.« terug naar het overzicht

Deel dit item